Școli de vară

In 1995, dupa doi ani de la deschiderea primei scoli LEXIS in Romania, am lansat conceptul de club de vara, care a fost an de an locul de intalnire, distractie si invatare pentru mii de copii. Fiecare an a adus noutati in desfasurarea activitatilor.

Anul acesta ne-am luat ramas bun de la acest concept. Am lansat programul de vara “GULLIVER’S TRAVELS”, pe care l-am dedicat copiilor din noua generatie digitala. Copiii si noi, adultii, beneficiem din plin de tehnologia informationala. In mod egal insa, suntem si defavorizati de dominatia device-urilor in relatiile interumane si in dezvolatea capacitatilor cognitive ale copiilor.

Am elaborat o programa noua care tine cont de varietatea stilurilor de invatare, dar si de deficientele in performantele educationale ale copiilor si tinerilor, semnalate la nivel national si international. In acest sens, noul program de vara va incerca sa elibereze  personalitatea complexa a copiilor din incorsetarea si limitarea la care se poate ajunge prin accesarea in exclusivitate a internetului. Proiectul este original, iar activitatile zilnice, prezentate intr-o maniera moderna, vor fi variate, relaxante, instructive.

Procesul de invatare, ca si intreaga noastra viata, este o calatorie. De aceea ne-am gandit sa rezervam vacanta de vara calatoriilor in diferite domenii de cunoastere si sa transformam fiecare elev intr-un copil-Gulliver. Ca si eroul romanului, fiecare copil isi va manifesta curiozitatea, va explora domenii necunoscute, va observa cu atentie oameni si fenomene si isi va manifesta abilitatile de comunicare in limba engleza.

De-a lungul celor trei saptamani vom acosta in zone de mare interes pentru copii. Nu vom naufragia  niciodata in teme de o dificultate exagerata, dar nici nu ne vom plictisi. Intregul program a fost meticulos pregatit de o echipa de profesori cu mare experienta, in asa fel incat sa poata fi aplicat la diferite grupe de varsta.

CE URMARIM?

Completarea si aprofundarea cunostintelor de limba engleza dobandite la cursul absolvit, dezvoltarea fluentei prin expunere si practica continua a limbii straine (4 ore/ zi).

Dezvoltarea cunostintelor de cultura generala si descoperirea unor cai de cunoastere dincolo de ecranul calculatorului.

CARE SUNT BENEFICIILE PENTRU COPII?

Relaxare, dar si continuarea procesului de invatare intr-un mediu lipsit de stresul creat uneori in clasa din cauza temelor, testelor si al catalogului.

Castigarea sentimentului de libertate si incredere in luarea deciziilor, gasirea solutiilor si implicarea in activitati de echipa. Copilul isi descopera calitati de lider, dar invata si importanta de a acorda incredere si de a se baza pe ceilalti membri ai echipei. Ei sunt incurajati sa aiba initiative si sa inteleaga  necesitatea de a lansa idei, fara de care nimic nu se   misca, nimic nu se schimba si viata li se pare plictisitoare.

Manifestarea/ descoperirea talentelor si capacitatilor fizice si intelectuale ale copilului sporeste increderea in sine a copilului.

Vom reveni cu mai multe informatii privind modul de desfasurare a programului de vara 2018 -2019.