Pregătire examene

DE CE SA PARTICIPATI LA PRETESTARI?

Este ocazia perfecta pentru a va familiariza GRATUIT cu formatul examenelor Cambridge, cu gradul de dificultate al fiecarei probe si cu modul de evaluare al examinatorilor Cambridge. Aveti astfel posibilitatea sa va cunoasteti nivelul inainte de a sustine examenul.

In aceasta sesiune, pretestarile cuprind urmatoarele probe:

YLE, KET, PET: Reading & Writing, Listening si Speaking

FCE: Reading & Use of English, Listening si Speaking

Candidatii vor primi rezultatele partiale pe loc. Raportul final va fi transmis prin email in aproximativ o saptamana.

in colaboarare cu EUROLINGVA Examinations Centre

 INSCRIERI AICI 

Lexis Scoli de Limbi Straine este centru de pregatire pentru examenele ESOL inca din 1994. Programa scolii include cursuri pentru toate nivelurile de competente, copii si adulti:

CURSURI ENGLEZA COPII 7+

Copiii se familiarizeaza cu examenele Cambridge, primesc sfaturi pentru dezvoltarea unor tactici si tehnici de examen, vor utiliza resurse moderne, se vor acomoda cu formatul examenului prin intermediul unor simulari, toate in vederea cresterii performatelor la testul Cambridge:

*YLE – Starters, Movers, Flyers *KET *PET

Participarea la pretesteri pentru examenele Cambridge si simulari precum si sustinerea acestor examene sunt optionale.

CURSURI PREGATIRE EXAMENE ESOL

Pre – FCE – 60 ore

FCE 150 ore

CAE 150 ore

CPE – 150 ore

IELTS – 60 ore ; TOEFL – 60 ore

Ca de fiecare data suntem mandri si anul acesta de rezultatele elevilor si trainerilor nostri. Anul scolar 2017 – 2018 a adus inca o mare colectie de reusite.

– YLE – 100%
– KET – 97%
– PET – 100%
– FCE – 99%
– CAE – 100%
– CPE – 100%

TERMINOLOGIE & LEGISLATIE

Cambridge University = universitate formata din colegii independente autoguvernante.

Cambridge Assessment = numele de brand folosit de University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES). Cambridge Assessment este un grup international non-profit, un departament al carui domeniu de activitate este cercetarea in domeniul evaluarii rezultatelor academice.

Cambridge Assessment English = unul dintre departamentele din cadrul Cambridge Assessment care administreaza organizarea examenelor de limba engleza.

Cambridge English Qualifications = examene administrate de Cambridge Assessment English pentru evaluarea competentelor lingvistice ale studentilor straini care studiaza limba engleza.

Centru de pregatire = scoala/ centru de limbi straine recunoscut de catre Cambridge Assessment prin acordarea unui certificat si a dreptului de folosire a siglei oficiale. Cambridge Assessment English modifica grafica acestor documente cu regularitate. Elementele grafice valabile pentru anul scolar 2018 – 2019: AICI

ESOL (English for Speakers of Other Languages) = termen generic care descrie studiul (predarea si invatarea) limbii engleze pentru scopuri adcdemice, profesionale sau pentru stabilirea domiciliului intr-o tara de limba engleza (in special Marea Britanie).

Examenele Cambridge au ca rezultat o diplomă internațională care poate fi utilizată pe toată durata vieții pentru:

  • echivalarea probei de competențe lingvistice pentru admiterea la clasa a 5-a si clasa a 9-a cu program intensiv sau bilingv de predare a limbii engleze*;
  • echivalarea probei de competențe lingvistice de la Bacalaureat;
  • a studia la universități din afara țarii sau din România (în special cu C1 Advanced, acceptat aproape peste tot pentru admitere)**;
  • angajare sau promovare.

* Echivalarea acestor certificate se face de catre o comisie constituita la nivelul fiecarei institutii de invatamant conform Anexei la OMEN nr. 4436/29.08.2014 pentru modificarea ordinului ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5219/ 2010 si a  anexei nr. 4797/31.08.2017 privind recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională, precum si a cadrului de organizare si functionare a claselor cu predarea unei limbi moderne in regim intensiv, respective bilingv din invatamantul preuniversitar.

** Verificati din timp, direct la sediul universitatii unde doriti sa studiati, ce tip de certificat/ nivel CEFR este acceptat pentru domeniul/ facultatea pe care doriti sa o urmati.