Pre-adolescenți

Este posibil sa apara relatii tensionate la aceasta varsta? In timp ce buna intelegere intre mama-fiica si tata-fiu se deterioreaza, copiii stabilesc o tot mai buna relationare cu prieteni de aceeasi varsta, dar si cu adulti din afara familiei. Participarea la cursuri si evenimente creaza cadrul perfect pentru ca pre-adolescentul dezordonat, dezinteresat de propria persoana sa devina incet un adolescent preocupat de tot ce se intampla in jurul lui. Printr-o monitorizare atenta, cu un regim de munca echilibrat, program variat si disciplina, copiii depasesc aceasta perioada. Procesul de maturizare poate sa fie mai lent sau mai rapid, gusturile si interesele copilariei fiind inlocuite de preocupari legate de probleme globale: pluarea mediului, lupta contra discriminarii, actiuni caritabile etc. Activitatile de joc si divertisment sunt treptat inlocuite de cele intelectuale.

Cat este de incarcat programul zilnic al copiilor? Avand in vedere efortul mare pe care il fac copiii din clasele V – VIII, multi parinti se intreaba daca activitatile extrascolare sunt recomandabile sau reprezinta o povara in plus pentru elevul care are oricum teme si proiecte  care il tin ocupat multe ore in fiecare zi.

Orice pedagog sau psiholog recomanda activitati suplimentare, relaxante la sfarsitul sau la inceputul unei zile incarcate.

Manualele si metodele de predare sunt perfect adaptate acestei grupe de varsta, greu de motivat si poate si mai greu de multumit. Structura manualelor permite abordarea problemelor de gramatica si activarea abilitatilor de vorbire, scriere, ascultare si citire intr-un mod original. Proiectele, temele de conversatie si introducerea tehnologiei sunt suficiente motive pentru ca tinerii sa se implice cu entuziasm in activitatile desfasurate in clasa si in pregatirea individuala.
Jocul, umorul, evidentierea calitatilor si realizarilor fiecarui elev, dezbaterile pe teme de interes asigura o atmosfera pozitiva si le stimuleaza creativitatea, spiritul critic, cooperarea, si cel mai important, comunicarea eficienta.

La sfarsitul cursului, absolventii dau examenul Final Diploma Test.
Absolventii nivelului D (Upper-Intermediate) primesc clasificarea B2 pe scala CEF si pot sa inceapa pregatirea pentru sustinerea examenelor ESOL:

  • Cambridge (FCE)
  • TOEFL
  • IELTS

CURSURI DISPONIBILE

ENGLEZA si GERMANA

Clasa a V-a – a VIII-a (a IX-a)

Grupa: 10 – 12 copii
Durata curs: septembrie – iunie
Frecvenţă: 2 sedinţe/ săptămână

♦ AVENTURA PRE-ADOLESCENTEI
( nivel A,B,C)

♦ AVENTURA PRE-ADOLESCENTEI PLUS
( nivel D)