Slide PESTE 80.000 DE CURSANȚI LEXIS ESTE GOLD PREPARATION CENTRE CAMBRIDGE. DETALII AICI CURSURI DE LIMBI STRĂINE DIN 1993 ÎN ROMÂNIA
Într-o lume globalizată, capacitatea de a vorbi o a doua sau chiar o a treia limbă este ceva care oferă oamenilor putere pentru tot restul vieții. Deja există o mulțime de dovezi care spun că un copil care învață de mic o limbă străină o va stăpâni mult mai bine: copiii prind mai ușor reguli de pronunție, accent și gramatică, mai ales dacă o fac înainte de sfârșitul adolescenței.
Așadar, cum poți să-ți ajuți copilul să câștige fluență în limba pe care ai vrea să o învețe?

 1. Vorbește cu el în limba pe care o învață

Dacă tu cunoști deja limba pe care o studiază copilul, va fi mai ușor pentru copil să se simtă confortabil încercând să o vorbească. Așa cum au învățat limba maternă de la tine, vor beneficia din dialogul împreună. Iar în mediul familiar acasă pot descoperi cuvinte noi și se vor simți confortabil să discute în mediul lor familiar.

2. Studiază împreună cu copilul

Nu numi asta a face temele îmăreună cu el, ci chiar studiază și tu ceea ce face el la școală. Să i te alături este una dintre cele mai bune metode de a-ți încuraja copilul să practice ceva care poate fi obositor sau chiar dificil pentru el. Arata-i că puteți depăși toate provocările împreună. Asta îi va arăta că nu este singur, îl va ajuta să-și consolideze abilitățile și este un mod minunat de a petrece timp de calitate unul cu celălalt.

3. Caută o metodă de divertisment în limba respectivă

Gândește-te cum i-ar plăcea lui să petreacă timp în familie.  Există un serial TV pe care să-l vizionați cu toții? Ce zici de filme? Există o mulțime de filme grozave și emisiuni TV care oferă și subtitrări în limba în care se vorbește. Dezactivează subtitrarea în română și activeaz-o pe cea în limba respectivă, data viitoare când vei avea parte de o noapte de film de familie.

4. Înscrie copilul la un curs de limbi străine

Cursurile de limbi străine sunt o modalitate excelentă de a învăța rapid și plăcut. Cel mai probabil școala de stat nu îi poate oferi copilului tău același mediu bine gândit precum o școală special destinată învățării limbilor străine. Dacă alegeți cursurile Lexis, veți fi plăcut impresionați de clasele special amenajate, de metodele de predare ale cadrelor didactice, care se bazează pe metode interactive de lucru, de manuale și de posibilitățile de a obține deja diplome cu recunoaștere internațională.

5. Găsește grupuri de studiu sau vorbitori nativi ale respectivei limbi

Pe lângă un curs de limbi străine, copilul poate beneficia foarte mult de prezența într-un grup de copii care vorbesc acea limbă. Dacă aceștia sunt mai greu de găsit, poate aveți un prieten, un membru de familie sau un vecin care vorbește limba pe care încerca copilul dvs. să o învețe? Invitați-i să converseze cu micuțul în limba pe care o studiază. Invitați vecinii respectivi la o cină sau o activitate pe care să o încercați împreună, dar unde toată lumea vorbește în limba respectivă.

6. Folosiți aplicații și instrumente online

Un alt mod minunat de a susține copilul atunci când învață o limbă străină este să folosim aplicații și instrumente online. Una dintre cele mai cunoscute aplicații din acest moment este Duolingo. Este o modalitate excelentă de a învăța fraze scurte, de a adăuga cuvinte noi în propriul vocabular și chiar de a asculta pronunția. Jocurile în care copiii sunt nevoiți să găsească anumite cuvinte, să rezolve puzzle-uri sunt numeroase pe Google Play.